Almás-fahéjas bécsi palacsinta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Palacsintatésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 g friss élesztő (vagy 7 g por)
  • 2 ek cukor
  • 2 csipet só
  • fél liter tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 tojás + 2 tojásfehérje (ami a túrós töltelékből kimarad)
  • olaj a sütéshez

Mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • fél liter habtejszín
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 cs csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 4 tojás
  • 1 ek tejföl

Túrós töltelékhez:

  • fél kg krémtúró
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja vagy aroma
  • 1 narancs reszelt héja
  • 20 dkg tejföl
  • 2 ek búzadara
  • rumba áztatott mazsola és/vagy vörös áfonya

Almás töltelékhez:

  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg reszelt alma
  • 3 dkg cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • csipet őrölt szerecsendió
  • csipet őrölt szegfűszeg

Tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa