Hozzávalók:
Palacsintatésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 25 g friss élesztő (vagy 7 g por)
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
- fél liter tej
- 2,5 dl habtejszín
- 4 tojás + 2 tojásfehérje (ami a túrós töltelékből kimarad)
- olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- fél liter habtejszín
- 5 dkg finomliszt
- 2 cs csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 4 tojás
- 1 ek tejföl
Túrós töltelékhez:
- fél kg krémtúró
- 2 tojássárgája
- 2 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja vagy aroma
- 1 narancs reszelt héja
- 20 dkg tejföl
- 2 ek búzadara
- rumba áztatott mazsola és/vagy vörös áfonya
Almás töltelékhez:
- 1 narancs leve
- 1 citrom leve
- 60 dkg reszelt alma
- 3 dkg cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- csipet őrölt szerecsendió
- csipet őrölt szegfűszeg
Tepsi kikenéséhez: