Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióbundás almás-tökös palacsinta recept

Dióbundás almás-tökös palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1 ek cukor
    • 1 tk vanílikivonat
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • kb 2 dl szódavíz
    • diónyi vaj (olvasztott)

    Töltelék:

    • 4 alma
    • 20 dkg reszelt sütőtök
    • kb 4 ek cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 kk reszelt gyömbér
    • 1 kk őrölt szerecsendió

    Panírhoz:

    • kb 6 dkg finomliszt
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10-15 dkg dió

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.

    A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

    A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.

    A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.

    A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá