Dióbundás almás-tökös palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vanílikivonat
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • kb 2 dl szódavíz
  • diónyi vaj (olvasztott)

Töltelék:

  • 4 alma
  • 20 dkg reszelt sütőtök
  • kb 4 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 kk reszelt gyömbér
  • 1 kk őrölt szerecsendió

Panírhoz:

  • kb 6 dkg finomliszt
  • 2 nagy tojás
  • 10-15 dkg dió

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.

A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.

A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.

A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.