Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Panírhoz:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.
A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.
A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.