Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Afrikai harcsa bakonyi módra recept

Afrikai harcsa bakonyi módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg harcsafilé
    • liszt a forgatáshoz
    • 20 dkg gomba
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek fűszerpaprika
    • fehér bors és fekete bors
    • 1 ek kapor
    • 2 dl tejszín
    • 1-2 tk burgonyaliszt
    • 1 ek  petrezselyem

    Elkészítése:

    A bakonyi jellegzetessége, hogy gombás ragut, illetve gombapaprikást fogunk készíteni és a gombapaprikásban fogjuk átpárolni a harcsát.

    Lisztbe megforgatva kezdjük el sütni a besózott harcsafilét.

    A vöröshagymát vágjuk finomra, rakjuk forró olajba, tegyünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Tegyünk hozzá kaprot is.

    Ne tegyük bele az összes kaprot, a végére is maradjon, amikor majdnem kész az étel.

    Tegyük bele a felvágott gombát, sózzuk meg, szórjuk rá fehér borsot, és egy csipet fekete borsot is, kezdhetjük a párolást.

    Amint elkészült, szórjuk rá a paprikát is, ne engedjük túl nagy lére. Ízlés szerint sűrítő anyagot, burgonyalisztet adunk hozzá, ami nem csomósodik be.

    Tegyünk rá egy kevés tejszínt, forraljuk össze.

    Öntsük rá a harcsára, rakhatunk rá vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint kevés tejszínt is önthetünk még hozzá.

    Köretként bármilyen tésztát adhatunk.

    Tipp:

    Az afrikai harcsa az egyik olyan hal, amivel nem kell sokat bajmolódni. Filézve megvásárolható, és nagyon gyorsan elkészíthető belőle az ételünk. Ha valaki kedveli a halételeket, könnyen megtanulhatja miképp kell ízletes harcsafilét készíteni bakonyi módra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá