Afrikai harcsa bakonyi módra recept
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé
- liszt a forgatáshoz
- 20 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- só
- fehér bors és fekete bors
- 1 ek kapor
- 2 dl tejszín
- 1-2 tk burgonyaliszt
- 1 ek petrezselyem
Elkészítése:
A bakonyi jellegzetessége, hogy gombás ragut, illetve gombapaprikást fogunk készíteni és a gombapaprikásban fogjuk átpárolni a harcsát.
Lisztbe megforgatva kezdjük el sütni a besózott harcsafilét.
A vöröshagymát vágjuk finomra, rakjuk forró olajba, tegyünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Tegyünk hozzá kaprot is.
Ne tegyük bele az összes kaprot, a végére is maradjon, amikor majdnem kész az étel.
Tegyük bele a felvágott gombát, sózzuk meg, szórjuk rá fehér borsot, és egy csipet fekete borsot is, kezdhetjük a párolást.
Amint elkészült, szórjuk rá a paprikát is, ne engedjük túl nagy lére. Ízlés szerint sűrítő anyagot, burgonyalisztet adunk hozzá, ami nem csomósodik be.
Tegyünk rá egy kevés tejszínt, forraljuk össze.
Öntsük rá a harcsára, rakhatunk rá vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint kevés tejszínt is önthetünk még hozzá.
Köretként bármilyen tésztát adhatunk.
Tipp:
Az afrikai harcsa az egyik olyan hal, amivel nem kell sokat bajmolódni. Filézve megvásárolható, és nagyon gyorsan elkészíthető belőle az ételünk. Ha valaki kedveli a halételeket, könnyen megtanulhatja miképp kell ízletes harcsafilét készíteni bakonyi módra.