Hozzávalók:
Elkészítése:
A bakonyi jellegzetessége, hogy gombás ragut, illetve gombapaprikást fogunk készíteni és a gombapaprikásban fogjuk átpárolni a harcsát.
Lisztbe megforgatva kezdjük el sütni a besózott harcsafilét.
A vöröshagymát vágjuk finomra, rakjuk forró olajba, tegyünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Tegyünk hozzá kaprot is.
Ne tegyük bele az összes kaprot, a végére is maradjon, amikor majdnem kész az étel.
Tegyük bele a felvágott gombát, sózzuk meg, szórjuk rá fehér borsot, és egy csipet fekete borsot is, kezdhetjük a párolást.
Amint elkészült, szórjuk rá a paprikát is, ne engedjük túl nagy lére. Ízlés szerint sűrítő anyagot, burgonyalisztet adunk hozzá, ami nem csomósodik be.
Tegyünk rá egy kevés tejszínt, forraljuk össze.
Öntsük rá a harcsára, rakhatunk rá vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint kevés tejszínt is önthetünk még hozzá.
Köretként bármilyen tésztát adhatunk.
Az afrikai harcsa az egyik olyan hal, amivel nem kell sokat bajmolódni. Filézve megvásárolható, és nagyon gyorsan elkészíthető belőle az ételünk. Ha valaki kedveli a halételeket, könnyen megtanulhatja miképp kell ízletes harcsafilét készíteni bakonyi módra.