Afrikai harcsa bakonyi módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Afrikai harcsa bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsafilé
  • liszt a forgatáshoz
  • 20 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • fehér bors és fekete bors
  • 1 ek kapor
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 tk burgonyaliszt
  • 1 ek  petrezselyem

Elkészítése:

A bakonyi jellegzetessége, hogy gombás ragut, illetve gombapaprikást fogunk készíteni és a gombapaprikásban fogjuk átpárolni a harcsát.

Lisztbe megforgatva kezdjük el sütni a besózott harcsafilét.

A vöröshagymát vágjuk finomra, rakjuk forró olajba, tegyünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Tegyünk hozzá kaprot is.

Ne tegyük bele az összes kaprot, a végére is maradjon, amikor majdnem kész az étel.

Tegyük bele a felvágott gombát, sózzuk meg, szórjuk rá fehér borsot, és egy csipet fekete borsot is, kezdhetjük a párolást.

Amint elkészült, szórjuk rá a paprikát is, ne engedjük túl nagy lére. Ízlés szerint sűrítő anyagot, burgonyalisztet adunk hozzá, ami nem csomósodik be.

Tegyünk rá egy kevés tejszínt, forraljuk össze.

Öntsük rá a harcsára, rakhatunk rá vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint kevés tejszínt is önthetünk még hozzá.

Köretként bármilyen tésztát adhatunk.

Tipp:

Az afrikai harcsa az egyik olyan hal, amivel nem kell sokat bajmolódni. Filézve megvásárolható, és nagyon gyorsan elkészíthető belőle az ételünk. Ha valaki kedveli a halételeket, könnyen megtanulhatja miképp kell ízletes harcsafilét készíteni bakonyi módra.