Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztráng Szalajka módra extrán recept

Pisztráng Szalajka módra extrán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 ek zsír
    • 2-4 db egész pisztráng
    • 1 kg burgonya
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4-4 TV paprika, paradicsom
    • 1 csomag fagyasztott bébirépa
    • 2 ek őrölt paprika
    • 1 ek csípős pirosarany
    • 1,5 dl száraz chardonnay bor
    • pár szelet citrom
    • só, bors

    Elkészítése:

    A szalonnát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kb 3 mm vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk.

    A szalonna zsírját elkezdjük kisütni, majd rádobjuk a vöröshagymát és 2 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá és lepirítjuk az egészet. Amikor már szép a színe, akkor a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Átkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a pirosaranyat is. Mikor már levet engedett, akkor rátesszük a burgonyát is. Kb 10 percig pároljuk kis lángon.

    A zöldséges alapot egy tepsibe simítjuk, majd elterítjük rajta a bébirépát is. Alufóliával lefedve kb 50 percig pároljuk 180 fokon.

    Közben a halakat megpucoljuk és sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá kívülről. Belülről aprított fokhagymával és citromkarikákkal töltjük.

    A tepsit kivesszük a sütőből, rátesszük a zöldségágyra a halakat, majd újra lefedjük és 15 percig pároljuk a sütőben.

    Mikor letelt a 15 perc, kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és aláöntjük a bort. Újra visszatoljuk a sütőbe, de már fólia nélkül és újabb 15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá