Zúza pörkölt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg csirke zúza (vagy valamilyen baromfi)
- 4 EK zsír
- 1 EK piros paprika
- 1 MK fehér bors, v. fekete bors
- 1 EK majoránna
- 1 MK őrölt kömény
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 db füstölt hús ízesítő kocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A zúzát megpucolom, feldarabolom, majd a zsíron a felkockázott hagymát megdinsztelem, rárakom a fűszereket, a paprika kivételével, majd a zúzát, és megdinsztelem, majd most már a paprikát is rárakom.
Felengedem vízzel és puhára főzöm, ügyelve arra, hogy víz egy kevés mindig legyen alatta.
Tarhonyával, nokedlival, esetleg rizzsel tálalom.
Tipp:
Idényben, egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is rakok bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.