Zúza pörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke zúza (vagy valamilyen baromfi)
- 4 EK zsír
- 1 EK piros paprika
- 1 MK fehér bors, v. fekete bors
- 1 EK majoránna
- 1 MK őrölt kömény
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 db füstölt hús ízesítő kocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A zúzát megpucolom, feldarabolom, majd a zsíron a felkockázott hagymát megdinsztelem, rárakom a fűszereket, a paprika kivételével, majd a zúzát, és megdinsztelem, majd most már a paprikát is rárakom.
Felengedem vízzel és puhára főzöm, ügyelve arra, hogy víz egy kevés mindig legyen alatta.
Tarhonyával, nokedlival, esetleg rizzsel tálalom.
Tipp:
Idényben, egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is rakok bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

