Zúza pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke zúza (vagy valamilyen baromfi)
- 4 EK zsír
- 1 EK piros paprika
- 1 MK fehér bors, v. fekete bors
- 1 EK majoránna
- 1 MK őrölt kömény
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 db füstölt hús ízesítő kocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A zúzát megpucolom, feldarabolom, majd a zsíron a felkockázott hagymát megdinsztelem, rárakom a fűszereket, a paprika kivételével, majd a zúzát, és megdinsztelem, majd most már a paprikát is rárakom.
Felengedem vízzel és puhára főzöm, ügyelve arra, hogy víz egy kevés mindig legyen alatta.
Tarhonyával, nokedlival, esetleg rizzsel tálalom.
Tipp:
Idényben, egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is rakok bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »