Zúza pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke zúza (vagy valamilyen baromfi)
- 4 EK zsír
- 1 EK piros paprika
- 1 MK fehér bors, v. fekete bors
- 1 EK majoránna
- 1 MK őrölt kömény
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 db füstölt hús ízesítő kocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A zúzát megpucolom, feldarabolom, majd a zsíron a felkockázott hagymát megdinsztelem, rárakom a fűszereket, a paprika kivételével, majd a zúzát, és megdinsztelem, majd most már a paprikát is rárakom.
Felengedem vízzel és puhára főzöm, ügyelve arra, hogy víz egy kevés mindig legyen alatta.
Tarhonyával, nokedlival, esetleg rizzsel tálalom.
Tipp:
Idényben, egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is rakok bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »