Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes-sárgarépás lángos recept

Zabpelyhes-sárgarépás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej (langyos)
    • 1 csipet cukor
    • 10 dkg zabpehelyliszt
    • 2 db burgonya (főtt)
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 1 tk só
    • 3 közepes sárgarépa
    • Sütőzsiradék
    • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.

    A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.

    A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.

    Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.

    Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá