Zabpelyhes-sárgarépás lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 db burgonya (főtt)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk só
  • 3 közepes sárgarépa
  • Sütőzsiradék
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.

A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.

A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.

Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.

Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.