Vörösboros körtés-csokis pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 22 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 18 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1-2 ek vörösbor (amiben megfőttek a körték)
Töltelék:
- 40 dkg ricotta vagy krémes túró
- 1 citrom reszelt héja
- kb 5 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek vaníliás pudingpor (főzős)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott tejcsokoládé
Vörösboros körtekompót:
- 4 dl édes vörösbor
- 2 ek cukor
- 3-4 db szegfűszeg
- 4-5 db kemény körte
Elkészítése:
A körtét hámozzuk meg, vegyük ki a magházát és vágjuk félbe. Tegyük egy edénybe, szórjuk meg cukorral, dobjuk hozzá a szegfűszeget és öntsük fel a borral. Főzzük a körtéket puhára, de csak annyira, hogy ne essenek szét. Hagyjuk a borban kihűlni.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal állítsuk össze, csomagoljuk átlátszó fóliába és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Ezután nyújtsuk kör alakúra és béleljük ki vele a piteforma alját és az oldalát.
Villával szurkáljuk meg pár helyen, majd tegyünk rá sütőpapírt és szórjunk rá száraz babot vagy lencsét. 180 °C-on süssük elő 15 percig.
A töltelékhez keverjük krémesre a körte kivételével a hozzávalókat.
Az elősült tésztára kenjük egy keveset a töltelékből, helyezzük rá a körtéket a vágott felükkel lefelé és simítsuk rá a megmaradt krémet. Tegyük vissza a sütőbe és 170 °C-on süssük tovább 35-40 percig (akkor kész, amikor már a töltelék nem remeg).
Ha a pite kihűlt, akkor szórjuk meg vegyesen tej és étcsokoládé forgáccsal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »