Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vízen kelt recept

Vízen kelt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 1 citrom héja
    • 20 dkg kristálycukor a hintéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet a vajjal elmor­zsoljuk, majd hozzáadva tejfölt, tojássárgákat, citrom héját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd kidagasztjuk.

    Egy tiszta terítő közepét megkenjük puha zsírral, beletesszük a tésztát, lazán bekötjük a terítő sarkait, hogy a növekedésnek hely maradjon.

    Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne (kb fél óra), amíg feljön a víz tetejére.

    A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk belőle és a cukorban megforgatva formázzuk a tésztát ízlés szerint.

    Előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá