Túrós rétesek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 24 db réteslap
Édes-mazsoláshoz:
- 60 dkg félzsíros túró
- 2 ek tejföl
- 3 ek cukor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor vagy 1 ek vanília aroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá felverve
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 ek mazsola
- 3 ek búzadara
- 3 ek étolaj vagy folyékony vaj
Sós-kaproshoz:
- 60 dkg félzsíros túró
- 1 ek apróra vágott friss kapor vagy 2 ek szárított/morzsolt
- 1 kk só
- 2 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá felverve
- 3 ek búzadara
- 3 ek étolaj vagy folyékony vaj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tejföl
- csipet só
Elkészítése:
A töltelékek hozzávalóit összekeverjük.
A csipet sóval keményre felvert tojásfehérjéket csak a legvégén adjuk hozzá, amit könnyedén keverünk el benne.
Egy konyharuhára vizet spriccelünk vagy fújunk, hogy kissé nyirkos vagy éppcsak nedves legyen és kiterítve ráteszünk 4db réteslapot.
Meglocsoljuk az olvasztott, de nem túl meleg vajjal vagy étolajjal és a gondolatban 3 részre osztott töltelék 1/3-át rátéve egy kanállal elosztjuk, elsimítjuk a lapokon és rászórunk 1 ek búzadarát.
A konyharuha segítségével feltekerjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy ha lehet ne érjenek össze!
A rétesek tetejét megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és 210 fokra előmelegített sütőbe téve 18-20 perc alatt megsütjük.
Az édes-mazsolás réteseket még forrón porcukorral megszórjuk.
A sós-kaprosat nem feltétlen kell, bár én egy lehellet porcukrot hintettem rá, mi így szeretjük. Miután picit hűlt, kissé srégen szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »