Túrós rétesek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 24 db réteslap
Édes-mazsoláshoz:
- 60 dkg félzsíros túró
- 2 ek tejföl
- 3 ek cukor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor vagy 1 ek vanília aroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá felverve
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 ek mazsola
- 3 ek búzadara
- 3 ek étolaj vagy folyékony vaj
Sós-kaproshoz:
- 60 dkg félzsíros túró
- 1 ek apróra vágott friss kapor vagy 2 ek szárított/morzsolt
- 1 kk só
- 2 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá felverve
- 3 ek búzadara
- 3 ek étolaj vagy folyékony vaj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tejföl
- csipet só
Elkészítése:
A töltelékek hozzávalóit összekeverjük.
A csipet sóval keményre felvert tojásfehérjéket csak a legvégén adjuk hozzá, amit könnyedén keverünk el benne.
Egy konyharuhára vizet spriccelünk vagy fújunk, hogy kissé nyirkos vagy éppcsak nedves legyen és kiterítve ráteszünk 4db réteslapot.
Meglocsoljuk az olvasztott, de nem túl meleg vajjal vagy étolajjal és a gondolatban 3 részre osztott töltelék 1/3-át rátéve egy kanállal elosztjuk, elsimítjuk a lapokon és rászórunk 1 ek búzadarát.
A konyharuha segítségével feltekerjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy ha lehet ne érjenek össze!
A rétesek tetejét megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és 210 fokra előmelegített sütőbe téve 18-20 perc alatt megsütjük.
Az édes-mazsolás réteseket még forrón porcukorral megszórjuk.
A sós-kaprosat nem feltétlen kell, bár én egy lehellet porcukrot hintettem rá, mi így szeretjük. Miután picit hűlt, kissé srégen szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »