Túrós rétesek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 24 db réteslap
Édes-mazsoláshoz:
- 60 dkg félzsíros túró
- 2 ek tejföl
- 3 ek cukor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor vagy 1 ek vanília aroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá felverve
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 ek mazsola
- 3 ek búzadara
- 3 ek étolaj vagy folyékony vaj
Sós-kaproshoz:
- 60 dkg félzsíros túró
- 1 ek apróra vágott friss kapor vagy 2 ek szárított/morzsolt
- 1 kk só
- 2 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá felverve
- 3 ek búzadara
- 3 ek étolaj vagy folyékony vaj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tejföl
- csipet só
Elkészítése:
A töltelékek hozzávalóit összekeverjük.
A csipet sóval keményre felvert tojásfehérjéket csak a legvégén adjuk hozzá, amit könnyedén keverünk el benne.
Egy konyharuhára vizet spriccelünk vagy fújunk, hogy kissé nyirkos vagy éppcsak nedves legyen és kiterítve ráteszünk 4db réteslapot.
Meglocsoljuk az olvasztott, de nem túl meleg vajjal vagy étolajjal és a gondolatban 3 részre osztott töltelék 1/3-át rátéve egy kanállal elosztjuk, elsimítjuk a lapokon és rászórunk 1 ek búzadarát.
A konyharuha segítségével feltekerjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy ha lehet ne érjenek össze!
A rétesek tetejét megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és 210 fokra előmelegített sütőbe téve 18-20 perc alatt megsütjük.
Az édes-mazsolás réteseket még forrón porcukorral megszórjuk.
A sós-kaprosat nem feltétlen kell, bár én egy lehellet porcukrot hintettem rá, mi így szeretjük. Miután picit hűlt, kissé srégen szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »