Túrós rétesek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 24 db réteslap

Édes-mazsoláshoz:

  • 60 dkg félzsíros túró
  • 2 ek tejföl
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor vagy 1 ek vanília aroma
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje kemény habbá felverve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 ek mazsola
  • 3 ek búzadara
  • 3 ek étolaj vagy folyékony vaj

Sós-kaproshoz:

  • 60 dkg félzsíros túró
  • 1 ek apróra vágott friss kapor vagy 2 ek szárított/morzsolt
  • 1 kk só
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje kemény habbá felverve
  • 3 ek búzadara
  • 3 ek étolaj vagy folyékony vaj

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 tejföl
  • csipet só

Elkészítése:

A töltelékek hozzávalóit összekeverjük.

A csipet sóval keményre felvert tojásfehérjéket csak a legvégén adjuk hozzá, amit könnyedén keverünk el benne.

Egy konyharuhára vizet spriccelünk vagy fújunk, hogy kissé nyirkos vagy éppcsak nedves legyen és kiterítve ráteszünk 4db réteslapot.

Meglocsoljuk az olvasztott, de nem túl meleg vajjal vagy étolajjal és a gondolatban 3 részre osztott töltelék 1/3-át rátéve egy kanállal elosztjuk, elsimítjuk a lapokon és rászórunk 1 ek búzadarát.

A konyharuha segítségével feltekerjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy ha lehet ne érjenek össze!

A rétesek tetejét megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és 210 fokra előmelegített sütőbe téve 18-20 perc alatt megsütjük.

Az édes-mazsolás réteseket még forrón porcukorral megszórjuk.

A sós-kaprosat nem feltétlen kell, bár én egy lehellet porcukrot hintettem rá, mi így szeretjük. Miután picit hűlt, kissé srégen szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!