Túrós lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- egy csipet só
- egy teáskanál kristálycukor
- 1-2 ek tejföl
- 25 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- fél csomag őrölt fahéj
- 2 evőkanál kristálycukor
Túrókrém:
- 75 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csg.vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 evőkanál kristálycukor
Továbbá:
- zsír és liszt a tepsi kikenéséhez
- egy nagy gáztepsi (kb 30*40 cm)
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés kristálycukorral. A finomlisztbe belemorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt és végül beleöntjük a felfuttatott élesztőt is.
Összedolgozzuk a tésztát, cipót formálunk belőle, majd letakart tálban 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófájra feltekerjük és beleterítjük a kizsírozott és kilisztezett tepsibe.
Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a vaníliás cukrot, ízlés szerint kristálycukrot, reszelünk bele citromhéjat és egy pici citromlevet is facsarhatunk bele. Óvatosan keverjük össze.
A túrókrémet rásimítjuk a lapra. Végül megszórjük fahéjas kristálycukorral a tútókrém tetejét rácsos alakzatban.
Előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük, közepes hőfokon.
Tipp:
Anyukám receptje, nálunk elmaradhatatlan húsvétkor és karácsonykor!