Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kelt pillangó recept

Túrós kelt pillangó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 kk cukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 mk só
    • 70 ml étolaj

    A krémhez:

    • 12,5 dkg margarin
    • 25 dkg túró
    • 2 ek porcukor
    • 1 ek búzadara
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk.

    A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A krémhez a túrót, tojást a margarinnal, porcukorral, citrom reszelt héjával, a búzadarával krémes állagúvá keverjük.

    A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk és a tölteléket rákenjük. Feltekerjük, mint a bejglit.

    Trapéz formákat vágunk belőle. Egy főzőkanál nyelével a közepét benyomjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejét és 20 percet hagyjuk pihenni.

    190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Túróval töltöttem, de lehet választani más tölteléket is hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá