Túrós kelt pillangó recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 2,5 dl tej
- 1 mk só
- 70 ml étolaj
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 2 ek porcukor
- 1 ek búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk.
A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A krémhez a túrót, tojást a margarinnal, porcukorral, citrom reszelt héjával, a búzadarával krémes állagúvá keverjük.
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk és a tölteléket rákenjük. Feltekerjük, mint a bejglit.
Trapéz formákat vágunk belőle. Egy főzőkanál nyelével a közepét benyomjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejét és 20 percet hagyjuk pihenni.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Túróval töltöttem, de lehet választani más tölteléket is hozzá.