Túrós kelt pillangó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Túrós kelt pillangó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk só
  • 70 ml étolaj

A krémhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk.

A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A krémhez a túrót, tojást a margarinnal, porcukorral, citrom reszelt héjával, a búzadarával krémes állagúvá keverjük.

A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk és a tölteléket rákenjük. Feltekerjük, mint a bejglit.

Trapéz formákat vágunk belőle. Egy főzőkanál nyelével a közepét benyomjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejét és 20 percet hagyjuk pihenni.

190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Túróval töltöttem, de lehet választani más tölteléket is hozzá.