Túrós csöröge recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek porcukor
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
- 20-25 dkg finomliszt (függ a túró minőségétől, hogy mennyit vesz fel)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél citromból nyert citromhéj+a citrom leve
- rum ízlés szerint (kb 5 ml)
- 3 ek porcukor (a szóráshoz)
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A túrót a tojással, a cukorral és a citromhéjjal összedolgozzuk (lehet géppel is), hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk.
Jöhet a rum, ha adunk hozzá.
Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk.
Lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk és formázzuk.
Közepesen forró olajban sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük lészre.
Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










