Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu Limara módra recept

Túrós batyu Limara módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3,2 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • 8 dkg olvasztott vaj

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2 ek búzadara
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 ek cukor,
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kemény habbá verve

    Elkészítése:

    Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta többi hozzávalóját (a vaj kivételével). Jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.

    Ne ijedjünk meg, a vaj szépen beépül a tésztába. Letakarva félretesszük és duplájára kelesszük. Eközben összeállítjuk a tölteléket.

    A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, búzadarát, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a tojások sárgáját. A tojások fehérjének keményre vert habját óvatosan keverjük a túróba.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk, melyek közepére halmozzuk a túrót. A négyzet négy sarkát középen összefogjuk és megtekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket további 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük.

    Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni majd porcukorral meghintve már kínálhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá