Túrós-barackos süti recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 12 g sütőpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl (kb)
A lap lekenéséhez:
- 2 evőkanál búzadara
- 1 dl sárgabarack lekvár
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 25 dkg dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- reszelt citromhéj (opcionális)
A túróréteg tetejére:
- 1 dl sárgabarck lekvár
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyúrjunk belőle sima tésztát, majd felezzük el.
Az egyik felét nyújtsuk ki az egyik felét tepsi méretűre (29*41 cm) és helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Vékonyan szórjuk meg búzadarával, majd kenjük rá a lekvárt.
Az aszalt sárgabarackot vágjuk kisebb darabokra. A túrót keverjük el a porcukorral, búzadarával és a tojások sárgájával, majd keverjük bele az aszalt barackot. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a túróba. Az elkészült túrókrémet kenjük a lekváros tésztalapra.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb 15 percig vagy amíg a túró megszilárdul annyira, hogy a lekvárt rá tudjuk kenni. Ekkor kenjük rá a lekvárt a túróréteg tetejére.
A maradék tésztát is nyújtsuk ki, majd tetszőleges ünnepi formákkal szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott formákat helyezzük a lekvár tetejére egymástól kicsit távolabb. Így majd szépen fel lehet szeletelni a süteményt úgy, hogy a felső lekvárréteg is jól látszódjon.
Tegyük vissza a sütőbe a süteményt és további kb 35-40 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt hidegen vágjuk kockákra és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »