Túrós-barackos süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 12 g sütőpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 evőkanál tejföl (kb)
A lap lekenéséhez:
- 2 evőkanál búzadara
- 1 dl sárgabarack lekvár
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 25 dkg dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 evőkanál búzadara
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - reszelt citromhéj (opcionális)
A túróréteg tetejére:
- 1 dl sárgabarck lekvár
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyúrjunk belőle sima tésztát, majd felezzük el.
Az egyik felét nyújtsuk ki az egyik felét tepsi méretűre (29*41 cm) és helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Vékonyan szórjuk meg búzadarával, majd kenjük rá a lekvárt.
Az aszalt sárgabarackot vágjuk kisebb darabokra. A túrót keverjük el a porcukorral, búzadarával és a tojások sárgájával, majd keverjük bele az aszalt barackot. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a túróba. Az elkészült túrókrémet kenjük a lekváros tésztalapra.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb 15 percig vagy amíg a túró megszilárdul annyira, hogy a lekvárt rá tudjuk kenni. Ekkor kenjük rá a lekvárt a túróréteg tetejére.
A maradék tésztát is nyújtsuk ki, majd tetszőleges ünnepi formákkal szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott formákat helyezzük a lekvár tetejére egymástól kicsit távolabb. Így majd szépen fel lehet szeletelni a süteményt úgy, hogy a felső lekvárréteg is jól látszódjon.
Tegyük vissza a sütőbe a süteményt és további kb 35-40 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt hidegen vágjuk kockákra és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









