Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-barackos süti recept

Túrós-barackos süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 12 g sütőpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl (kb)

    A lap lekenéséhez:

    • 2 evőkanál búzadara
    • 1 dl sárgabarack lekvár

    A töltelékhez:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál búzadara
    • 15 dkg aszalt sárgabarack
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • reszelt citromhéj (opcionális)

    A túróréteg tetejére:

    • 1 dl sárgabarck lekvár

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyúrjunk belőle sima tésztát, majd felezzük el.

    Az egyik felét nyújtsuk ki az egyik felét tepsi méretűre (29*41 cm) és helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Vékonyan szórjuk meg búzadarával, majd kenjük rá a lekvárt.

    Az aszalt sárgabarackot vágjuk kisebb darabokra. A túrót keverjük el a porcukorral, búzadarával és a tojások sárgájával, majd keverjük bele az aszalt barackot. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a túróba. Az elkészült túrókrémet kenjük a lekváros tésztalapra.

    Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb 15 percig vagy amíg a túró megszilárdul annyira, hogy a lekvárt rá tudjuk kenni. Ekkor kenjük rá a lekvárt a túróréteg tetejére.

    A maradék tésztát is nyújtsuk ki, majd tetszőleges ünnepi formákkal szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott formákat helyezzük a lekvár tetejére egymástól kicsit távolabb. Így majd szépen fel lehet szeletelni a süteményt úgy, hogy a felső lekvárréteg is jól látszódjon.

    Tegyük vissza a sütőbe a süteményt és további kb 35-40 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt hidegen vágjuk kockákra és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá