Hozzávalók:
A tésztához:
A lap lekenéséhez:
A töltelékhez:
A túróréteg tetejére:
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyúrjunk belőle sima tésztát, majd felezzük el.
Az egyik felét nyújtsuk ki az egyik felét tepsi méretűre (29*41 cm) és helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Vékonyan szórjuk meg búzadarával, majd kenjük rá a lekvárt.
Az aszalt sárgabarackot vágjuk kisebb darabokra. A túrót keverjük el a porcukorral, búzadarával és a tojások sárgájával, majd keverjük bele az aszalt barackot. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a túróba. Az elkészült túrókrémet kenjük a lekváros tésztalapra.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb 15 percig vagy amíg a túró megszilárdul annyira, hogy a lekvárt rá tudjuk kenni. Ekkor kenjük rá a lekvárt a túróréteg tetejére.
A maradék tésztát is nyújtsuk ki, majd tetszőleges ünnepi formákkal szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott formákat helyezzük a lekvár tetejére egymástól kicsit távolabb. Így majd szépen fel lehet szeletelni a süteményt úgy, hogy a felső lekvárréteg is jól látszódjon.
Tegyük vissza a sütőbe a süteményt és további kb 35-40 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt hidegen vágjuk kockákra és porcukorral meghintve tálaljuk.