Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc recept

Túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 g búzadara
    • csipet só
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)

    Elkészítése:

    A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét.

    Egy-két órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázzunk belőle.

    Jó sok vizet felforralunk, melyhez adunk egy csipet sót, majd forrás után lejjebb vesszük lángot,hogy a víz már ne forrjon (ha zubogó vízbe tesszük a gombócokat előfordulhat, hogy szétesnek).

    Először egy darab próba főzést végezünk egy gombóccal, ha szétesik a vízben a gombóc, akkor a dara még nem dagadt meg eléggé.

    Ilyenkor kevés darát kell még (kb 1-2 dkg) a masszához tenni és még visszatenni a hűtőbe.

    A víz forrása után lassú tűzön, 15-20 percig főzzük a gombócokat. Ha feljöttek a gombócok a víz tetejére, akkor elkészültek.

    Lecsepegtetjük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított zsemlemorzsában.

    Édes tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá