Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus gombóc recept

Totus gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg burgonya
    • 15-20 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 csipet só
    • 1 csapott evőkanál búzadara
    • liszt a szóráshoz

    Töltelékhez:

    • 22 dkg totu (ebből 3-4 dkg krémesre keverve)
    • 5 dkg vaniliás xilit vagy eritit
    • 3-4 dkg totu krém extra
    • fél citom héja és leve
    • 1,5 dkg búzadara

    Morzsához:

    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tésztát.

    A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk és egy kissé ragacsos tésztát kapunk.

    A morzsához a margarint forró serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a zsemlemorzsát és halvány barnára pirítjuk.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb 1 cm vastagságúra, kb 5-6 cm-es kockákra vágjuk, vagy ugyanekkora kerek kiszúróval kiszúrjuk és ennek a közepébe teszünk 1 evőkanál tölteléket és lisztes kézzel gombócokat formázunk belőle.

    Lobogó, sós vízben kifőzzük a kész gombócokat. Egyszerre csak 5-6 darabot főzzünk, ha többet teszünk a fazékba, nagyon kihűti a vízet. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére még főzzük 1 percig és már ki is szedhető.

    A kész gombóckat az elkészített morzsába forgatjuk.

    Tipp:

    A hzzávalók kb 20 darab gombóc elkészítéséhez elegendőek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá