Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött virág recept

Töltött virág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 500 g finom liszt
    • 1 csomag instant élesztő
    • 1,5 ek cukor
    • 1 tk só
    • 3 dl tej
    • 1 csapott tk cukor az élesztő felfuttatásához

    A töltelékhez:

    • 350 g gépsonka
    • 120 g konzerv csemege kukorica
    • 2 kis fej lila hagyma
    • 100 g sajt
    • 300 g tejföl
    • 50 g vaj
    • 1 tk fokhagymapor

    A tetejére:

    • 1 tojás
    • szezámmag
    • napraforgó mag

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.

    Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.

    Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a sajtot és a lila hagymát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a tejfölt és a fokhagyma port, majd alaposan összekeverjük.

    A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Az első tésztalapot a kiolajozott formába helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és elsimítjuk rajta a töltelék 1/3-át.

    Így folytatjuk, amíg el nem fogynak a tésztalapjaink és a töltelék. Én a szélén picit lenyomkodtam a tésztalapokat, hogy kissé összeragadjanak, de szerintem e nélkül sem folyik ki a töltelék.

    A végén bevagdossuk a tészta tetejét és még 30 percet kelesztjük.

    Ezután lekenjük felvert tojással és megszórjuk a magokkal.

    175-180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tehetünk rá egy darab alufóliát. Az enyémre nem kellett tenni, de ez sütő függő.

    A sütőforma átmérője: 28 cm

    A töltött virág kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 203 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek