Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött mini lángos recept

Töltött mini lángos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    • 40 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 tk só
    • 1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
    • 3 ek olíva olaj
    • 2 ek kefir
    • 1,5-2 dl langyos víz

    Töltelék

    • reszelt sajt
    • szalámi/sonka
    • Sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever.

    Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amennyivel összeáll a tészta.

    Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem fánkszaggató) köröket szaggatunk ki.

    Megfogunk egy kört, kézzel kicsit még kihúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk, és ráillesztjük a tetejére.

    Nagyon alaposan körben a töltelék mentén összenyomkodjuk, és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.

    Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk és a töltelék. (A leeső részeket újragyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, töltjük.)

    Olajat forrósítunk, és szépen lassan megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.

    Picit hagyjuk hűlni a nyelv égési sérüléseinek elkerülése végett, aztán mártogathatjuk tejfölbe, ehetjük natúr.

    Vendégváró falatoknak is megteszi. 😉

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá