Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini mákos kígyórétes recept

Mini mákos kígyórétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 20 dkg puha vaj vagy 18 dkg zsír
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 2,5 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 12 dkg cukor
    • 5 dkg méz
    • 1 citrom héja
      1 dl víz

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat vagy a zsírt, hozzáadjuk a tojást és a sárgáját, majd a felfuttatott élesztős tejjel dolgozzuk össze a tésztát és dagasszuk kb 10-15 percig. Lágy, de ne ragacsos legyen a tészta! Ha úgy látjuk nem megfelelő az állaga, nagyon puha, akkor tegyünk hozzá kevés lisztet.

    A tésztát takarjuk le és kelesszük kb 1 órán át.

    A töltelékhez vizet és a cukrot összeforraljuk, majd a mézet és a mákot is hozzáadjuk és összekeverjük. Levesszük a tűzről és beledolgozzuk a citrom héját, majd kihűtjük.

    A megkelt tésztát osszuk 6-8 részre, majd a tésztákat egyenként gömbölyítsük és letakarva pihentessük kb 10 percig.

    A tésztákat egyenként nyújtsuk ovális alakúra és képzeletben, függőlegesen osszuk három részre. A két szélét vágjuk be srégen. A közepére halmozzunk tölteléket, majd a széleket felváltva hajtsuk rá a mákos részre.

    Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a kis kalácsokat és kelesszük kb 30 percig. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.

    A megkelt kalácsokat kenjük le enyhén felvert tojással és kb 25-30 perc alatt süssük szép pirosra. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá