Töltött mini lángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tk só
  • 1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
  • 3 ek olíva olaj
  • 2 ek kefir
  • 1,5-2 dl langyos víz

Töltelék

  • reszelt sajt
  • szalámi/sonka
  • Sütéshez olaj

Elkészítése:

A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever.

Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amennyivel összeáll a tészta.

Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem fánkszaggató) köröket szaggatunk ki.

Megfogunk egy kört, kézzel kicsit még kihúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk, és ráillesztjük a tetejére.

Nagyon alaposan körben a töltelék mentén összenyomkodjuk, és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.

Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk és a töltelék. (A leeső részeket újragyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, töltjük.)

Olajat forrósítunk, és szépen lassan megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.

Picit hagyjuk hűlni a nyelv égési sérüléseinek elkerülése végett, aztán mártogathatjuk tejfölbe, ehetjük natúr.

Vendégváró falatoknak is megteszi. 😉