Hozzávalók
Töltelék
Elkészítése:
A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever.
Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amennyivel összeáll a tészta.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem fánkszaggató) köröket szaggatunk ki.
Megfogunk egy kört, kézzel kicsit még kihúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk, és ráillesztjük a tetejére.
Nagyon alaposan körben a töltelék mentén összenyomkodjuk, és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.
Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk és a töltelék. (A leeső részeket újragyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, töltjük.)
Olajat forrósítunk, és szépen lassan megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.
Picit hagyjuk hűlni a nyelv égési sérüléseinek elkerülése végett, aztán mártogathatjuk tejfölbe, ehetjük natúr.
Vendégváró falatoknak is megteszi. 😉