Töltött kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- egy csipet só
- 2,5 dl tej
- 7 dkg margarin
- 1 evőkanál olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelék:
- 6 evőkanál cukrozott, darált dió
- 12 evőkanál cukrozott, darált mák
- 1 evőkanák olaj a tészta kenéséhez
A mosdatáshoz:
- 1 ek cukor
- 1 ek víz
Elkészítése:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor összeállt, akkor apránként beledolgozzuk az olajos vajat és szép sima tésztát dagasztunk belőle. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.
Ha szép sima a tészta és megjelentek a buborékok benne, akkor megszórjuk a tetejét kevés liszttel és 30 percig kelesztjük letakarva.
Ha megkelt a tészta, akkor hat részre osztjuk a tésztákból egyenként kis gombócokat formázunk.
Egyenként kinyújtjuk a kis tésztákat téglalap alakúra, megkenjük a tészta tetejét olajjal és 3 evőkanál mákkal megszórjuk, elsimítjuk és kissé belenyomkodjuk, majd végezetül feltekerjük.
2 ág mákos és egy diós töltött rudat készítünk. Egymásmellé tesszük a rudakat, a végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.
Így járunk el a másik 3 tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással lenjük, majd 25 percig kelesztjük.
180 fokos sütőbe toljuk 25 percre. Ha megsült, akkor cukros vízzel lekenjük a kalácsokat.
Hagyjuk langyosra kihűlni, mert így szebben lehet majd szeletelni.
Tipp:
Ha kisült a kalács én mindig megmosdatom cukros vízzel, így fényes lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »