Tiroli túrós rétesek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 tekercs leveles tészta
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Édes töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 1 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 csipet búzadara
Kaproshoz:
- 75 dkg túró
- 1 ek tejföl
- csipet só
- 1 tk aprított kapor
- csipet búzadara
Elkészítése:
Mindkét töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A leveles tésztákat kitekerjük, gondolatban hosszában kettéosztva az egyik felüket keresztben becsíkozzuk és az üresen hagyott részre végigkanalazzuk a töltelékeket. Szórunk rájuk picike búzadarát és a széleit megkenjük felvert tojással.
Ezután a töltelékre egy biztos és határozott mozdulattal ráhajtjuk a rácsos oldalát, majd óvatosan sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a tetejét tojással és 200 fokon nagyjából 25-28 perc alatt halványpirosra megsütjük. Még forrón meghintjük egy kevés porcukorral és kihűlés után szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »