Tiroli túrós rétesek recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 tekercs leveles tészta
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Édes töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 1 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 csipet búzadara
Kaproshoz:
- 75 dkg túró
- 1 ek tejföl
- csipet só
- 1 tk aprított kapor
- csipet búzadara
Elkészítése:
Mindkét töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A leveles tésztákat kitekerjük, gondolatban hosszában kettéosztva az egyik felüket keresztben becsíkozzuk és az üresen hagyott részre végigkanalazzuk a töltelékeket. Szórunk rájuk picike búzadarát és a széleit megkenjük felvert tojással.
Ezután a töltelékre egy biztos és határozott mozdulattal ráhajtjuk a rácsos oldalát, majd óvatosan sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a tetejét tojással és 200 fokon nagyjából 25-28 perc alatt halványpirosra megsütjük. Még forrón meghintjük egy kevés porcukorral és kihűlés után szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.