Tiroli túrós rétesek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 tekercs leveles tészta
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Édes töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 1 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 csipet búzadara
Kaproshoz:
- 75 dkg túró
- 1 ek tejföl
- csipet só
- 1 tk aprított kapor
- csipet búzadara
Elkészítése:
Mindkét töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A leveles tésztákat kitekerjük, gondolatban hosszában kettéosztva az egyik felüket keresztben becsíkozzuk és az üresen hagyott részre végigkanalazzuk a töltelékeket. Szórunk rájuk picike búzadarát és a széleit megkenjük felvert tojással.
Ezután a töltelékre egy biztos és határozott mozdulattal ráhajtjuk a rácsos oldalát, majd óvatosan sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a tetejét tojással és 200 fokon nagyjából 25-28 perc alatt halványpirosra megsütjük. Még forrón meghintjük egy kevés porcukorral és kihűlés után szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









