Tiroli túrós rétesek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tekercs leveles tészta
  • 1 felvert tojás

Édes töltelékhez:

  • 75 dkg tehéntúró
  • 1 ek tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 csipet búzadara

Kaproshoz:

  • 75 dkg túró
  • 1 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 tk aprított kapor
  • csipet búzadara

Elkészítése:

Mindkét töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A leveles tésztákat kitekerjük, gondolatban hosszában kettéosztva az egyik felüket keresztben becsíkozzuk és az üresen hagyott részre végigkanalazzuk a töltelékeket. Szórunk rájuk picike búzadarát és a széleit megkenjük felvert tojással.

Ezután a töltelékre egy biztos és határozott mozdulattal ráhajtjuk a rácsos oldalát, majd óvatosan sütőlemezre tesszük.

Megkenjük a tetejét tojással és 200 fokon nagyjából 25-28 perc alatt halványpirosra megsütjük. Még forrón meghintjük egy kevés porcukorral és kihűlés után szépen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!