Szilvás kukoricaprósza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg kukorica liszt
- fél liter kefir, vagy joghurt vagy aludt tej
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl étolaj
- friss szilva, vagy sűrű szilvalekvár
- őrölt fahéj
- kristálycukor
Elkészítése:
A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat és az egészet jól összekeverjük.
A masszát egy kikent közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére tesszük a negyedbe vágott szilvadarabokat, vagy egy-egy kiskanál szilvalekvárt.
A tetejét megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. 180 fokon 20-25 percig aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »