Szilvás kukoricaprósza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg kukorica liszt
- fél liter kefir, vagy joghurt vagy aludt tej
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl étolaj
- friss szilva, vagy sűrű szilvalekvár
- őrölt fahéj
- kristálycukor
Elkészítése:
A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat és az egészet jól összekeverjük.
A masszát egy kikent közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére tesszük a negyedbe vágott szilvadarabokat, vagy egy-egy kiskanál szilvalekvárt.
A tetejét megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. 180 fokon 20-25 percig aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »