Szilvás gombóc recept

Elkészítése:
A túrót áttörjük, majd az olvasztott margarinnal, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet.
Ezt a tésztát 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
A zsemlemorzsát megpirítjuk. Az szilvát megtisztítjuk és megmossuk, majd kimagozzuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 szilvát teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.
Kivesszük és az előkészített, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután szoktam megszórni egy kis vaníliás cukorral összekevert porcukorral.
Tipp:
Nagyon finom eperrel, sárgabarackkal is, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »