Szilvás gombóc recept

Elkészítése:
A túrót áttörjük, majd az olvasztott margarinnal, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet.
Ezt a tésztát 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
A zsemlemorzsát megpirítjuk. Az szilvát megtisztítjuk és megmossuk, majd kimagozzuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 szilvát teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.
Kivesszük és az előkészített, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután szoktam megszórni egy kis vaníliás cukorral összekevert porcukorral.
Tipp:
Nagyon finom eperrel, sárgabarackkal is, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »