Szilvalekváros kiflik recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 2 dkg friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 dl tej
- 2 dkg puha vaj
Töltelék:
- kemény szilvalekvár
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a tojássárgákat kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd a lisztet is beleszitáljuk. Végül hozzáöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor a tészta kész, elválik az edénytől és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelni hagyjuk kb 45-60 percen át.
A megkelt tésztát kiöntjük egy nyújtódeszkára és 4 részre osztjuk. A részeket egyenként enyhén lisztezett felületen 1,5 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk és 8-8 darab háromszögre vágjuk.
Kb 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a háromszögek szélesebbik felére és feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.
Mindegyik megformázott kiflit sütőpapírral beélet tepsire sorakoztatjuk. A maradék tésztákat is így készítjük el.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ízlés szerint másmilyen töltelékkel is tölthetjük a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »