Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros kiflik recept

Szilvalekváros kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg rétesliszt
    • 5 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,5 dl tej
    • 2 dkg puha vaj

    Töltelék:

    • kemény szilvalekvár

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    Közben a tojássárgákat kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd a lisztet is beleszitáljuk. Végül hozzáöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát.

    Amikor a tészta kész, elválik az edénytől és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelni hagyjuk kb 45-60 percen át.

    A megkelt tésztát kiöntjük egy nyújtódeszkára és 4 részre osztjuk. A részeket egyenként enyhén lisztezett felületen 1,5 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk és 8-8 darab háromszögre vágjuk.

    Kb 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a háromszögek szélesebbik felére és feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.

    Mindegyik megformázott kiflit sütőpapírral beélet tepsire sorakoztatjuk. A maradék tésztákat is így készítjük el.

    180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Ízlés szerint másmilyen töltelékkel is tölthetjük a kifliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá