Szilvalekváros kiflik recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 2 dkg friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 dl tej
- 2 dkg puha vaj
Töltelék:
- kemény szilvalekvár
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a tojássárgákat kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd a lisztet is beleszitáljuk. Végül hozzáöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor a tészta kész, elválik az edénytől és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelni hagyjuk kb 45-60 percen át.
A megkelt tésztát kiöntjük egy nyújtódeszkára és 4 részre osztjuk. A részeket egyenként enyhén lisztezett felületen 1,5 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk és 8-8 darab háromszögre vágjuk.
Kb 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a háromszögek szélesebbik felére és feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.
Mindegyik megformázott kiflit sütőpapírral beélet tepsire sorakoztatjuk. A maradék tésztákat is így készítjük el.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ízlés szerint másmilyen töltelékkel is tölthetjük a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »