Szilvalekváros kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg rétesliszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg puha vaj

Töltelék:

  • kemény szilvalekvár

Elkészítése:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

Közben a tojássárgákat kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd a lisztet is beleszitáljuk. Végül hozzáöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát.

Amikor a tészta kész, elválik az edénytől és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelni hagyjuk kb 45-60 percen át.

A megkelt tésztát kiöntjük egy nyújtódeszkára és 4 részre osztjuk. A részeket egyenként enyhén lisztezett felületen 1,5 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk és 8-8 darab háromszögre vágjuk.

Kb 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a háromszögek szélesebbik felére és feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.

Mindegyik megformázott kiflit sütőpapírral beélet tepsire sorakoztatjuk. A maradék tésztákat is így készítjük el.

180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ízlés szerint másmilyen töltelékkel is tölthetjük a kifliket.