Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a tojássárgákat kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd a lisztet is beleszitáljuk. Végül hozzáöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor a tészta kész, elválik az edénytől és a kezünktől, akkor letakarjuk és kelni hagyjuk kb 45-60 percen át.
A megkelt tésztát kiöntjük egy nyújtódeszkára és 4 részre osztjuk. A részeket egyenként enyhén lisztezett felületen 1,5 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk és 8-8 darab háromszögre vágjuk.
Kb 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a háromszögek szélesebbik felére és feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk.
Mindegyik megformázott kiflit sütőpapírral beélet tepsire sorakoztatjuk. A maradék tésztákat is így készítjük el.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ízlés szerint másmilyen töltelékkel is tölthetjük a kifliket.