Szalagos farsangi fánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A finomlisztet dagasztótálba tesszük, közepében fészket képezünk, beleszórjuk a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és langyos tejjel felöntjük. Ha az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk, ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, kiszaggatjuk a pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral. A kiszaggatott fánkokat 30 percig pihentetjük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk. A megkelt fánkokra középen ujjunkkal mélyedést fúrunk.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a forró olajban a lyukas felével lefelé fedő alatt 1 percig sütjük, majd fedő nélkül is megsütjük a másik felét.
A megsült fánkokat papírszalvétával letakart tányérra vagy tálra helyezzük, hogy felitassuk a forró zsiradékot. A rumnak köszönhetően nem szív magába sok olajat.
A megsült fánkok közepébe teáskanállal lekvárt rakunk, tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Ez a recept eredetileg egy kedves ismerősömtől, Fehérváry Saroltától ered.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »