Szalagos farsangi fánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A finomlisztet dagasztótálba tesszük, közepében fészket képezünk, beleszórjuk a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és langyos tejjel felöntjük. Ha az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk, ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, kiszaggatjuk a pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral. A kiszaggatott fánkokat 30 percig pihentetjük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk. A megkelt fánkokra középen ujjunkkal mélyedést fúrunk.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a forró olajban a lyukas felével lefelé fedő alatt 1 percig sütjük, majd fedő nélkül is megsütjük a másik felét.
A megsült fánkokat papírszalvétával letakart tányérra vagy tálra helyezzük, hogy felitassuk a forró zsiradékot. A rumnak köszönhetően nem szív magába sok olajat.
A megsült fánkok közepébe teáskanállal lekvárt rakunk, tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Ez a recept eredetileg egy kedves ismerősömtől, Fehérváry Saroltától ered.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »