Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült fánk recept

Sütőben sült fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 4 ek cukor
    • 7 dkg puha vaj
    • 1 csomag száraz élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tálaláshoz:

    • porcukor
    • házi baracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.

    A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével, a végén a puha vajat is hozzáadva.

    Öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.

    Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra), majd kézzel átgyúrjuk.

    Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű – a közepüket pedig 3 cm átmérőjű pohár aljával benyomtam.

    Újabb 30 percnyi, langyos helyen, letakarva kelesztés.

    Felvert tojással lekentem és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá