Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
A tetejére:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.
A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével, a végén a puha vajat is hozzáadva.
Öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra), majd kézzel átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű – a közepüket pedig 3 cm átmérőjű pohár aljával benyomtam.
Újabb 30 percnyi, langyos helyen, letakarva kelesztés.
Felvert tojással lekentem és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!