Sütőben sült fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sütőben sült fánk

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 7 dkg puha vaj
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 egész tojás

A tetejére:

  • 1 felvert tojás

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi baracklekvár

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.

A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével, a végén a puha vajat is hozzáadva.

Öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.

Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra), majd kézzel átgyúrjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű – a közepüket pedig 3 cm átmérőjű pohár aljával benyomtam.

Újabb 30 percnyi, langyos helyen, letakarva kelesztés.

Felvert tojással lekentem és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!