Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás, burgonyás lepény recept

Sonkás, burgonyás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg főtt,reszelt burgonya
    • kb 10 dkg finomliszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só és bors
    • 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
    • 10 füstölt sonka apróra vágva
    • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma zúzva

    A sütéshez:

    • 4 dl étolaj

    A tálaláshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
    • őrölt bors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma

    A tetejére:

    • paradicsom szeletek
    • 10 dkg reszelt füstölt sajt

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 1,5 cm vastagra ellapítjuk.

    Egy nagyobb fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszúrjuk és felhevített étolajban szép pirosra sütjük.

    A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, a borssal és a fokhagymával, majd a lepényekre kenjük.

    A tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, majd füstölt sajttal megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá