Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös szőlős-mazsolás lepény recept

Tejfölös szőlős-mazsolás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*25 xm-es tepsihez vagy formához:
    Tészta:

    • 12 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 150 ml tej
    • 10 dkg mazsola
    • kb 30-40 dkg fehér szőlő (lehetőleg mag nélküli)
    • 1 dl édes fehérbor

    Tetejére:

    • 3 dl tejföl
    • 5 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl bor (amiben ázott a mazsola)

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 20*25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.

    A mazsolát a borba áztatjuk. A szőlőt ha magos, akkor kimagozzuk.

    A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt.

    A tetejére a hozzávalókat simára keverjük, majd ráöntjük a tészamasszára és kb 50 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!)

    A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá