Tejfölös szőlős-mazsolás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös szőlős-mazsolás lepény

Hozzávalók egy 20*25 xm-es tepsihez vagy formához:
Tészta:

  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 150 ml tej
  • 10 dkg mazsola
  • kb 30-40 dkg fehér szőlő (lehetőleg mag nélküli)
  • 1 dl édes fehérbor

Tetejére:

  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 1 dl bor (amiben ázott a mazsola)

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 20*25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.

A mazsolát a borba áztatjuk. A szőlőt ha magos, akkor kimagozzuk.

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt.

A tetejére a hozzávalókat simára keverjük, majd ráöntjük a tészamasszára és kb 50 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!)

A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.