Sonkás, burgonyás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt,reszelt burgonya
  • kb 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
  • 10 füstölt sonka apróra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
  • őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A tetejére:

  • paradicsom szeletek
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 1,5 cm vastagra ellapítjuk.

Egy nagyobb fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszúrjuk és felhevített étolajban szép pirosra sütjük.

A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, a borssal és a fokhagymával, majd a lepényekre kenjük.

A tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, majd füstölt sajttal megszórjuk.