Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsafánk recept

Rózsafánk
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 ek porcukor
    • fél dl rum
    • 1 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipetnyi só
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2,6 dl langyos tej
    • 4 ek. olvasztott margarin

    A sütéshez:

    • 8 dl étolaj

    A tálaláshoz:

    • Házi baracklekvár
    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, a rumot, a tejfölt, a tojás sárgákat, a sót és a felfuttatott élesztőt.

    Fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejet és jól összekeverjük. Az olvasztott vajjal vagy margarinnal hólyagosra dagasztjuk.

    Letakarjuk vagy kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.

    A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk.

    3 mm-re nyújtjuk és 4 különböző méretű pogácsa kiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk belőle.

    A tésztalapok széleit hosszanti irányban bevágjuk úgy, hogy a közepük egészben maradjon és az utána lévő korongokat bemetszése mellé essen a vágás.

    A közepüket megkenjük vizes ecsettel.

    A 4 különböző méretű korongot egymásra fektetjük, a közepüket összenyomjuk (egy parafa dugóval nyomtam be) és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük.

    Közepesen meleg étolajban megsütjük, a felső felét eresztjük először az étolajba.

    Fedőt teszünk rá, majd 1-2 perc után átfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább.

    A fánkokat papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük.

    A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá