Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt recept

Rizsfelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 20 dkg rizs
    • ízlés szerint cukor (kb 15-20 dkg)
    • vaníliás cukor  vagy vanília aroma
    • csipet só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg puha vaj
    • 2 teáskanál liszt
    • reszelt citromhéj
    • mazsola, ha szeretitek

    Elkészítése:

    A tejet felforraljuk a sóval. Ha felforrt levesszük takarékra a lángot, belekeverjük a megmosott rizst és lassú tűzön addig főzzük, míg a tejet magába szívja a rizs.  Többször megkeverjük, ha kész kihűtjük.

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, liszttel, vaníliás cukorral, citrom héjával. Ebbe beleforgatjuk a rizst.

    A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a rizses masszánkhoz.

    Egy kb 30*20-as tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a rizst, eldolgozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük (tűpróba!)!

    Állni hagyjuk és felszeleteljük.

    Ízlés szerint lekvárral, különböző sodókkal, öntetekkel tálaljuk. Nálunk hidegen kapós, de langyosan is lehet fogyasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá