Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a sóval. Ha felforrt levesszük takarékra a lángot, belekeverjük a megmosott rizst és lassú tűzön addig főzzük, míg a tejet magába szívja a rizs. Többször megkeverjük, ha kész kihűtjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, liszttel, vaníliás cukorral, citrom héjával. Ebbe beleforgatjuk a rizst.
A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a rizses masszánkhoz.
Egy kb 30*20-as tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a rizst, eldolgozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük (tűpróba!)!
Állni hagyjuk és felszeleteljük.
Ízlés szerint lekvárral, különböző sodókkal, öntetekkel tálaljuk. Nálunk hidegen kapós, de langyosan is lehet fogyasztani.