Rizsfelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 20 dkg rizs
  • ízlés szerint cukor (kb 15-20 dkg)
  • vaníliás cukor  vagy vanília aroma
  • csipet só
  • 5 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 teáskanál liszt
  • reszelt citromhéj
  • mazsola, ha szeretitek

Elkészítése:

A tejet felforraljuk a sóval. Ha felforrt levesszük takarékra a lángot, belekeverjük a megmosott rizst és lassú tűzön addig főzzük, míg a tejet magába szívja a rizs.  Többször megkeverjük, ha kész kihűtjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, liszttel, vaníliás cukorral, citrom héjával. Ebbe beleforgatjuk a rizst.

A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a rizses masszánkhoz.

Egy kb 30*20-as tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a rizst, eldolgozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük (tűpróba!)!

Állni hagyjuk és felszeleteljük.

Ízlés szerint lekvárral, különböző sodókkal, öntetekkel tálaljuk. Nálunk hidegen kapós, de langyosan is lehet fogyasztani.