Vargabéles recept

Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olaj
- 1 db citrom héja
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag réteslap
- 25 dkg cérnametélt
- só
Elkészítése:
A cérnametéltet lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojások sárgáját a Rama margarinnal felhabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a porcukor felét. Belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt és a megfőtt cérnametéltet, valamint ízlés szerint a mazsolát is.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Egy tűzálló edényt vagy tepsit kibélelünk a réteslap felével, megkenjük kevés olajjal, majd ráöntjük a masszát. A réteslap másik felével letakarjuk, és ezt is megkenjük olajjal.
160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ha a teteje túl hamar kezd pirulni, tegyünk rá alufóliát. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Tippek:
- Réteslap kezelése: Ügyeljünk arra, hogy a réteslapokat ne szárítsuk ki, és kenjük meg vékonyan olajjal, hogy ropogósak maradjanak.
- Túlzott pirulás esetén: Ha a sütés során a teteje túl gyorsan pirulna, fedjük le alufóliával, hogy a belseje is szépen átsüljön.
- Tálalás előtt hűtsük ki: Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük, így könnyebben szeletelhető és tálalható lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »