Vargabéles recept
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olaj
- 1 db citrom héja
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag réteslap
- 25 dkg cérnametélt
- só
Elkészítése:
A cérnametéltet lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojások sárgáját a Rama margarinnal felhabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a porcukor felét. Belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt és a megfőtt cérnametéltet, valamint ízlés szerint a mazsolát is.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Egy tűzálló edényt vagy tepsit kibélelünk a réteslap felével, megkenjük kevés olajjal, majd ráöntjük a masszát. A réteslap másik felével letakarjuk, és ezt is megkenjük olajjal.
160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ha a teteje túl hamar kezd pirulni, tegyünk rá alufóliát. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Tippek:
- Réteslap kezelése: Ügyeljünk arra, hogy a réteslapokat ne szárítsuk ki, és kenjük meg vékonyan olajjal, hogy ropogósak maradjanak.
- Túlzott pirulás esetén: Ha a sütés során a teteje túl gyorsan pirulna, fedjük le alufóliával, hogy a belseje is szépen átsüljön.
- Tálalás előtt hűtsük ki: Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük, így könnyebben szeletelhető és tálalható lesz.