Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargabéles recept

Vargabéles
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg margarin
    • 50 dkg túró
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 db citrom héja
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl tejföl
    • 5 dkg mazsola
    • 1 csomag réteslap
    • 25 dkg cérnametélt

    Elkészítése:

    A cérnametéltet lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojások sárgáját a Rama margarinnal felhabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a porcukor felét. Belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt és a megfőtt cérnametéltet, valamint ízlés szerint a mazsolát is.

    A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Egy tűzálló edényt vagy tepsit kibélelünk a réteslap felével, megkenjük kevés olajjal, majd ráöntjük a masszát. A réteslap másik felével letakarjuk, és ezt is megkenjük olajjal.

    160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ha a teteje túl hamar kezd pirulni, tegyünk rá alufóliát. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

    Tippek:

    1. Réteslap kezelése: Ügyeljünk arra, hogy a réteslapokat ne szárítsuk ki, és kenjük meg vékonyan olajjal, hogy ropogósak maradjanak.
    2. Túlzott pirulás esetén: Ha a sütés során a teteje túl gyorsan pirulna, fedjük le alufóliával, hogy a belseje is szépen átsüljön.
    3. Tálalás előtt hűtsük ki: Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük, így könnyebben szeletelhető és tálalható lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá