Vargabéles

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db citrom héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag réteslap
  • 25 dkg cérnametélt

Elkészítése:

A cérnametéltet lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojások sárgáját a Rama margarinnal felhabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a porcukor felét. Belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt és a megfőtt cérnametéltet, valamint ízlés szerint a mazsolát is.

A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Egy tűzálló edényt vagy tepsit kibélelünk a réteslap felével, megkenjük kevés olajjal, majd ráöntjük a masszát. A réteslap másik felével letakarjuk, és ezt is megkenjük olajjal.

160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ha a teteje túl hamar kezd pirulni, tegyünk rá alufóliát. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Tippek:

  1. Réteslap kezelése: Ügyeljünk arra, hogy a réteslapokat ne szárítsuk ki, és kenjük meg vékonyan olajjal, hogy ropogósak maradjanak.
  2. Túlzott pirulás esetén: Ha a sütés során a teteje túl gyorsan pirulna, fedjük le alufóliával, hogy a belseje is szépen átsüljön.
  3. Tálalás előtt hűtsük ki: Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük, így könnyebben szeletelhető és tálalható lesz.