Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha szalagos fánk recept

Puha szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 5 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • rumaroma
    • 3,5 dkg élesztő
    • 3 dl langyos tej
    • sütéshez kb 1 l étolaj
    • tálaláshoz porcukor, lekvár, puding, bármi, ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrom, bedagasztom, majd meleg helyen letakarva a duplájára hagyom kelni (40-50 perc, a szoba hőmérsékletétől függ).

    Lisztezett deszkán óvatosan átgyúrom, kb másfél ujjnyira nyújtom, egy pohár vagy bögre segítségével kiszaggatom, az ujjammal mélyedést nyomok a közepébe és újra kelni hagyom, amíg szépen megnőnek a fánkok.

    Legalább 4-5 ujjnyi olajat melegítek egy lábasban, majd kis lángon, először a lyukas oldalával lefelé sütöm, majd a másik oldalát is aranybarnára sütöm. Érdemes oldalra állítva letenni őket az olajból való kiszedés után, így jobban lecsöpög a zsiradék.

    Porcukorral meghintve, házi lekvárral tálalom, de finom lehet pudinggal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá