Forró almás pite (mekis) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 ek olvasztott vaj
- fél kk só
- (én tettem bele 1 ek cukrot is)
- 10-12 ek víz
A töltelékhez:
- 30 dkg megpucolt alma
- 1 ek citromlé
- 3-4 ek cukor
- 1 dl víz
- fahéj
- 1 ek főzős vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)
Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 ek vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet :)
Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

