Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forró almás pite (mekis) recept

Forró almás pite (mekis)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 ek olvasztott vaj
    • fél kk só
    • (én tettem bele 1 ek cukrot is)
    • 10-12 ek víz

    A töltelékhez:

    • 30 dkg megpucolt alma
    • 1 ek citromlé
    • 3-4 ek cukor
    • 1 dl víz
    • fahéj
    • 1 ek főzős vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)

    Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 ek vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.

    A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet :)

    Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek